Allokering af harddisk

Sådan installeres en ny harddisk i Windows.

o Vælg Diskhåndtering.

• Højreklik på den ikke-allokerede diskenhed.
  • Vælg Ny simpel diskenhed i genvejsmenuen.
  • Guiden Ny simpel diskenhed vises.
  • Klik på knappen Næste.

• Angiv størrelsen på den nye diskenhed ved hjælp af tekstboksen Simpel diskenhedsstørrelse i MB.
  • Størrelsen er allerede forudindstillet til at svare til hele diskkapaciteten, hvilket anbefales. Hvis du har brug for at indstille den til en mindre størrelse, skal du gøre det. Den resterende plads på drevet er fortsat ikke allokeret.
  • Klik på knappen Næste.
  • I Windows kan du tildele drevet et bogstav, eller du kan tilslutte drevet på en NTFS-diskenhed som en mappe. Du kan heller ikke gøre det, afhængigt af hvordan du udfylder guiden.
  • (Valgfrit) Vælg et bogstav til den nye diskenhed.
  • Mit råd er at bruge det drev, der er fastsat.
  • Klik på knappen Næste.

• Kontroller, at indstillingen Formatér denne diskenhed med følgende indstillinger er valgt.
  • Kontroller, at NTFS-formatet er valgt.
  • Klik på knappen Næste.

• Klik på knappen Udfør for at oprette den nye diskenhed.
  • Windows forbereder disken ved at formatere den, fastlægge sporene (eller parkeringspladserne) til filerne. Den tid, det tager at fuldføre handlingen, afhænger af diskenhedens størrelse. Det tager længere tid at formatere større diskdrev.
  • Visningen i diskhåndteringskonsollen viser det drev, der formateres. Du kan se dens fremdrift i kolonnen Status øverst i midten af vinduet. Drevet tildeles først det nye bogstav, når det er formateret.
  • Når handlingen er fuldført, kan du lukke diskhåndteringskonsollen.

Det nyoprettede diskdrev vises i vinduet Computer. Det er umiddelbart tilgængeligt til brug.

Den nye diskenhed kan have mindre kapacitet end forventet. De manglende byte er indirekte, der bruges af formateringsprocessen.