Trådløst netværkskort / netværksadapter

I begyndelsen af den trådløse æra var alle trådløse netværk af typen 2,4 GHz og først for en årrække siden introduceredes dual band og nu snart tri band router hvor også 5 GHz-frekvensen kunne bruges som er den nye og meget bedre standard

VI anbefaler altid at bruge et trådløst netkort eller USB netværksadapter med 5GHz hvis muligt.
  • 2,4 GHz-frekvensen giver længere rækkevidde og er kompatibelt med udstyr af ældre dato.
  • 5 GHz-frekvensen byder på højere hastigheder samt mere stabilitet men har kortere rækkevidde end 2,4 GHz.
5 GHz båndet er mindre belastet end 2,4 GHz dette betyder at en 5 GHz forbindelse er mere stabil og mindre tilbøjelig til forstyrrelser fra andre enheder.  2,4 GHz frekvensen bruges af et antal enheder i dit hjem såsom mikrobølgeovne, babyalarmer og nogle trådløse headset, tastatur og mus.
Desværre forårsager dette uønsket konkurrence mellem dine enheder hvilket resulterer i dårligere ydeevne, tænk på dine trådløse bånd som en motorvej,1 jo flere enheder der prøver at bruge motorvejen jo mere trafik er der hvilket kan påvirke slutresultatet i negativ retning med op til 80%.

Når det er sagt har 5 GHz også sine begrænsninger da der stadig sælges meget udstyr som kun virker med 2,4 GHz-frekvensen og det betyder at du ikke altid kan koble udstyret på dit moderne netværk.

Vi anbefaler at bruge en 5GHz til de data-sultne aktiviteter  såsom streaming af HD-video eller gaming da det er mere stabilt og langt hurtigere.

Vi har nu konstateret at 2,4 GHz Wi-Fi er langsommere end 5 GHz og ikke lige så stabilt
2,4  tilbyder dog overlegen rækkevidde når vi taler om trådløse transmissioner

Du skal desuden huske på at dit hjem eller kontor er fyldt med forstyrrelser fx vægge, gulve, lofte, lukkede døre - alt dette kan blokere eller påvirke dit trådløse netværk, en god måde at udvide sit netværk på at at bruge en Mesh router med Mesh extender hvis man vil undgå dette.