Boot fra Harddisk i stedet for boot fra internet

Når du starter din computer, kan du komme ind i BIOS ved at trykke på DEL eller F4-knappen. Inde i BIOS vil du finde en mulighed kaldet "boot" (som normalt vises under "advanced settings" i dit motherboard). Her kan du se, hvordan din computer booter op. Normalt vil din computer kun have én mulighed, som er din harddisk, og navnet vil være det samme som det, din harddisk faktisk hedder - for eksempel "KINGSTON NV1 1000GB M.2 2280 NVME SSD". Dette betyder, at du har en fungerende disk i dit system, som du kan boote fra.

Nogle gange kan der dog også stå "UEFI: PXE Ipv4 Realtek PCIe GBE", og hvis denne er øverst, vil din computer automatisk prøve at boote fra internettet. Dette kan skabe problemer, når du prøver at starte din computer, fordi den ikke vil boote normalt ind i Windows. I dette tilfælde skal du bytte de to muligheder om, så den, der hedder "Windows Boot Manager", står øverst. På denne måde vil din computer prøve at boote fra denne mulighed først, og da dette normalt fungerer korrekt, vil den ikke prøve den anden metode.

Herunder kan du se, hvordan du kan fixe dette, hvis din computer står til at boote fra UEFI.