Guide til at sætte ekstra harddisk i PC

Kingston har lavet en god video (på engelsk) om hvordan man sætter SATA lagerdiske (HDD/SSD) i sin PC, den kan du se herunder.

Vi har også skrevet en guide til hvordan man gør.

Når du fysisk har installeret din harddisk er det vigtigt at du også allokere den vi har lavet en guide til hvordan du gør det her.

En harddisk opgradering er en af ​​de nemmeste måder at give din pc mere opbevaringsplads.

Du skal bruge en standard stjerneskruetrækker og et SATA-kabel. Hvis du udskifter en enkelt harddisk kan du bruge SATA-kablet der allerede er på plads. Din strømforsyning har sandsynligvis en ledig SATA-strømforbindelse, flere stik er ofte tilgængelige

Hvis du arbejder i et område der er særligt tilbøjelig til statisk elektricitet er det en god ide at du også bruge et anti-statisk armbånd
Endelig skal du bruge en skål eller en kop til at holde skruer

Sluk for din maskine
og fjern alle kabler og flyt det til dit arbejdsområde

Hvis du kender konfigurationen af ​​computerens interne dele er du velkommen til at placere den i den mest tilgængelige vinkel. Hvis du ikke gør det skal du bare lade den stå oprejst. Du skal muligvis tage flere paneler ud for en fuld installation

Fjern side panelet det er den til venstre hvis du ser på din computer fra forsiden.
De fleste designs kræver at du fjerner to til tre skruer fra bagsiden før det glider eller svinger ud så man kan komme ind til bundkortet.

Tag et øjeblik til at orientere dig selv.

Du skal kunne se din computers harddisk monteret mod fronten af kabinettet i nogle kabinetter er de installeret på anden vis.
Hvis du ikke kan se enten en 3,5-tommers harddisk eller et mindre 2,5-tommers harddisk, kan de/den være monteret i en alternativt sted, i nyere design er dette ofte bag bundkortet selv.
Fjern det andet panel på din computer for at kontrollere.

Et SATA-Datakabel skal køre fra bundkortet til harddisken og et SATA-strømkabel skal køre fra strømforsyningen til harddisken

Hvis du ikke skal beholde din gamle harddisk i dit system til ekstra opbevaring er det nu tid til at tage det ud. Du kan også lade kablerne være fastgjort til bundkortet og strømforsyningen og derefter forbinde dem til det nye harddisk efter installation.

Tag først stikkene og strømkablerne ud af bagsiden af ​​det gamle harddisk
Når du skal trække kablerne ud, har de en lille låsemekanisme du bliver nødt til at klemme først.

Hvis harddisken er på en glidende caddy skal du fjerne den (og bemærk at nogle glidende caddies er skruet på plads).
Brug nu bare din skruetrækker til at fjerne skruerne fra harddisken uanset om det er i en caddy eller anbragt direkte i computeren. Begge dele er okay men vi anbefaler at bruge en caddy til 3,5 tomme harddiske da de har mekaniske dele og har brug for den ekstra stabilitet.

Skruerne kommer i mange størrelser og længder - nogle herunder silikone afstandsstykker til lyddæmpning - og kan monteres på bunden af ​​harddisken eller siden afhængigt af dit kabinet design. Det er ligegyldigt: bare fjern dem eller sæt dem til side på et sted hvor du ikke mister dem.

Sæt din gamle harddisk til side, vær forsigtig med den, men bekymre dig ikke for meget - de er ret robuste.

For at installere den nye harddisk i stedet for den gamle vil du bare vende om processen.
Sæt det nye harddisk i caddyen og skub det derefter på plads i kabinettet (og fastgør det om nødvendigt).

Sæt nu kablerne i den nye harddisk, de passer kun på en måde.

Når du fysisk har installeret din harddisk er det vigtigt at du også allokere den vi har lavet en guide til hvordan du gør det her.